Resepi Biskut Famous Amos Original

Resepi Biskut Famous Amos – Sebaliknya dalam resep, sudah lama saya ingin membuat terkenal Amos cookie ala ala terutama ketika melihat banyak teman-teman yang telah menunjukkan di blog masing-masing. Aku benar-benar tidak pernah membeli biskuit yang adalah “high end” ini walaupun aku sangat menggemarinya. Aku hanya akan makan kue terkenal Amos dibeli oleh anak-anak. Tidak apa, bagaimana itu bahwa aku cinta uang nak membayar semahal kamar untuk makanan kecil. Tapi anak-anak mereka peduli selama mereka suka. Bahkan selama upacara keterlibatan Nana, juga disediakan cookie Amos terkenal di salah satu hidangan prasmanan permen resepi biskut famous amos sukatan cawan.

Resepi Biskut Famous Amos Original

Resepi Biskut Famous Amos Original

Sebenarnya saya telah berkali-kali saya copy resepi biskut coklat chip famous amos Amos terkenal yang dikatakan resep asli yang dibeli oleh pelanggan dengan harga yang mahal. Karena tidak puas dengan cara isu-isu yang ditangani oleh Amos terkenal, dia bertindak memyebarkan resep di website. Meskipun dah lama menghemat maksud untuk melakukannya, itu adalah lebih dari sekedar keinginan untuk hidup sampai saya mata yang tertangkap mata lah insiden gambar biskuit terkenal Amos dalam blog cinta saya milik Ana tjatur sangat menggoda hatiku.

Cookies ini bagus dan menurut pendapat saya resepi biskut famous amos mat gebu, hal ini sebanding dengan biskuit lezat terkenal Amos kemudian sangat mahal. Untuk teman-teman atau anak-anak yang suka cookies tersebut, coba membuat diri Anda. Selain kenari, dapat juga termasuk lain kacang atau sunflower bibit juga sangat lezat.

Mari kita menonton resepi biskut famous amos rangup di bawah ini yang telah ditulis untuk setengah adonan. Setengah campuran untuk menghasilkan potongan 55 biskuit. Jika Anda ingin penuh, ganda adonan terakhir hanya bahan material kecuali telur masih menggunakan 1 ya. Hari Raya Aidil Adha sudah akan menjadi tak lama lagi, jadi Mei kami menyediakan cookie untuk para tamu yang akan mengunjungi selama makan. Sekali lagi telah sangat mudah dan cepat untuk mempersiapkan biskuit yang jer fofular seantario dunia ini.

Resepi Biskut Famous Amos Original

Bahan-bahan

  • 1/4 cangkir gula kaster
  • 1/2 cangkir gula coklat
  • 1/2 cangkir mentega (~ + 75 gm)
  • 1/2 cangkir minyak jagung
  • telur 1 kelas B
  • 1/4 cc garam
  • 1/2 HP @ susu segar susu bubuk
  • 1/2 CC vanili ekstrak

Bahan B

  • 2 cangkir tepung (dalam saringan)
  • 1 HP bubuk kakao (dalam saringan)
  • tepung jagung HP 1 (dalam saringan)
  • 1/2 sk cream of tartar Nona (dapat menggantikan dg 1/2 CC cuka lemon jus)
  • 1/2 CC soda bikarbonat
  • 1/2 cangkir kenari cincang almond nib (pilihan alternatif untuk biji bunga matahari)
  • 1 cangkir semi manis cokelat chip

Cara:
Bergabung semua bahan A ke dalam mangkuk besar. Bergabung dengan menggunakan kocokan.

Ayak tepung dengan serbuk koko resepi biskut famous amos cadbury, tepung jagung, soda bikarbanat dan serbuk cream of tartar. Masukkan tepung sedikit demi sedikit adunan sekarang. Aduk menggunakan menggunakan spatula. Lepas tu, tambah walnut dan coklat chip. Adunan melembutkan.

Sudukan resepi biskut ala famous amos atau boleh menggunakan tangan pusingan pusingan pinggan ovenproof. A membolehkan kerana cookies merebak. Kuningan dilenser tidak perlu mentega sama sekali.

Panggang dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu pada suhu 160C selama 15-20 minit. Aku panggang selama 20 minit. Angkat dan sejuk di kawat.

resepi biskut famous amos chocolate chip:
1) asli resipi menggunakan 1 cawan gula 1 cawan gula kaster dan perang. Jika tidak suka manis, boleh menggunakan 3/4 cawan gula halus + 3/4 cawan gula coklat hanya (untuk campuran penuh yang menghasilkan 100 biji)

2) tips untuk dpt kan cookies tidak terlalu rapuh-tambah tepung jagung mengikuti sesuai keras adunan

3) untuk cookies yang yang indah dan tidak rata / menyebar-setelah selesai campuran dimasukkan dalam peti sejuk 30 minit, kemudian boleh disudukan ke atas dulang dapur atau menggunakan tangan, juga di antara pembakaran menyimpan adunan dalam peti ais sehingga campuran tidak dicairkan resepi biskut famous amos mudah. Semoga bermanfaat!

Pencarian resepi terkini:

  • biskut famous amos azlita
  • biskut cookies tanpa butter mudH
  • resepi biskut famous amos mat gebu
  • resepi famous amos azlita
  • resepi famous amos azlita masam manis
Resepi Biskut Famous Amos Original | Syatama Ginola | 4.5