Resepi Biskut Cheese Lengkap dan Mudah

Resepi Biskut Cheese – Dalam dunia ni, ada banyak sangat nikmat yang diturunkan Tuhan. Antara perkara-perkara, makanan dan bahan-bahan lain yang membekalkan tenaga untuk badan kita. Bak kata maksiah, jika tidak ada orang yang malas, tidak sesiapa pun yang dengan bersungguh-sungguh. Mengapa? Kerana ia adalah jenis lelaki yang bukanlah malas tetapi tidak tahu nak buat sesuatu tetapi dia berjaya mendapatkannya.

Jenazah cinta merepek betul-betul? Hahaha. Niat jenazah, bukan apa kat di sini adalah bahawa ramai orang yang kaya, mampu membeli makanan diorang teringin nak makan. Apabila anda membeli, jadi sentiasa dah pernah nak belajar untuk mencipta sendiri. Manakala dengan makanan yang ingin membuat sendiri tu boleh dimakan lebih dijamin bersih. Manusia sebenar yang sedikit kerana sangat teruja dengan cara kehidupan mak jenazah yang jarang makan di kedai. untuk apa? Kerana hari tu tu Tukang masak kelihatan kitorang meraih leher dia paderi dia memegang nanti garam, secubit gula. Hahaha. Caya Adakah bukan? Okay, hokey je.

Biskut Cheese Mudah dan Sedap

Biskut Cheese Mudah dan Sedap

Itu la mak jenazah, beliau tidak mempercayai dengan masakan orang-orang. Dia lebih suka lipatan, peluh-peluh kat dapur untuk memasak untuk diri sendiri. Kan lebih berkat. 🙂 Mengisih korang tu tak? Jenazah pun dah mula join rabbani. Lagipon jika kita mencipta sendiri ni kita boleh menambah apa yang kita nak Tambah. Jenis membuat pavlova yang, tambah krim sebat, Strawberi kasi lebih. Sertai rasa diri sendiri la.

Jadi, di hari ni nak teringin sangat mayat makan biskut keju atau nama glemernya Cheesekut. Manusia memang tidak pernah mendengar keju. Harus cair air liur. Hantu cheese ni sangat. Dah la, jom cara mayat jenazah cheesekut resepi rakan sebaya okay? Oh Ya, manusia akan berkongsi harga atau gembira kita panggil la modal untuk mencipta cheesekut ni. Untuk memudahkan bahan-bahan yang mencari korang ni, korang boleh pergi ke sana untuk semua Tesco kat je tiada. Takde tau satu lagi Kat lagi Philadelphia jenama cream cheese. Jadi, harga jenazah akan listkan ni berdasarkan harga penerimaan berhampiran Tesco tahu. 🙂

Resepi Biskut Cheese

Resepi Biskut Cheese

Bahan-bahan yang diperlukan & harga:

  • Susu Dutch Lady penuh krim (RM 4,99)
  • Susu pekat (RM 2.29)
  • Philadelphia Cream Cheese (RM 14,90)
  • Bilik Deluxe biskut keropok Cap Hup Seng (RM 4,40)
  • NESTUM (RM 3,90)
  • MILO (RM 4.90)

Jumlah keseluruhan: RM 59 sahaja

Bahan-bahan langkah:

  • 2 cawan segar susu Dutch Lady penuh krim
  • 1/2 boleh susu pekat
  • 250 gram cream cheese
  • 1 peket Deluxe biskut keropok
  • sedikit Nestum
  • sedikit Milo

Mengapa untuk krim keju jenama ni? Kerana produk tenusu yang mudah rosak dengan rangkaian Kraft cukup pasti. Jadi, datangnya la jenama Philadelphia. Ia sememangnya mahal sikit dan hanya dijual di Tesco je, tetapi rasa dia memang sangat lazat. Tidak sama seperti kepekatan dan lain-lain jenama krim keju lazat.

Cara buat Resepi Biskut Cheese:

  1. masukkan 250gm krim keju dan susu pekat manis 1/2 cawan ke dalam bekas dan campuran adunan atau dikacau. Jenazah untuk pengadun: pantas dan cekap. Hehehe. Jika tidak huru-hara, larat la. Jadi, jika populasi normal, pengadun korang semata-mata untuk pengadun okay? Kelihatan agak sorta sebati dah tu stop la. Ketepikan.
  2. Tuang 2 cawan of segar Dutch Lady susu ke dalam mangkuk dan mengambil keropok Deluxe biskut kemudian celup ke dalam susu tu. Bilik Deluxe biskut Cracker ni dah pun hanya makan enak terutama apabila menurun dalam susu segar. Yummy! Pastikan tidak ke bangkai tau sangat nanti pecah pulak.
  3. memberi kuali penaik segi empat tepat dan keropok biskut di Bilik Deluxe yang korang dah dye buat ke dalam baking pan tu. Tingkat bawah-bawah pelbagai alur-alur mewujudkan ni k Ecewah! Hehehe. Jika dalam lembaran penaik boleh korang ngam-ngam boleh memuat turun biskut ni, tiada ‘ biskut lutut ‘ buruk sekali patahkan tu nak datangnya jenis punya. Kan dah tak lawa. T. T
  4. iaitu memohon adunan keju krim dan pekat susu kita dah di guna mixer Lepas tu ke atas lapisan biskut. Tebal sapu sikit pun takpe kerana kemudian krim cheese tu jauh lebih baik. Tebal krim cheese lagi Lagipon lagi yummaaayhh!
  5. Tabur atas cream cheese tersebut milo korang dah penyapu. Inilah bagaimana pula kerana cinta jenazah objek. Jika korang taknak sow milo pun takpe. Jika sow lagi. Kemudian, semula langkah di atas untuk biskut la korang keluar. Atas sekali tu korang Tuang la semua krim keju adalah lebih banyak yesteryear tu.
  6. Kira dah korang menghabiskan semua keju krim tu, sow la milo nestum dan seberapa banyak yang mungkin. Macam alur-alur, datangnya akan masukkan milo di dalam mangkuk, Imam masukkan nestum, gaul sehingga diorang ala-ala-mesra supaya jenazah Imam sow atas cream cheese ni. Baru adil jenis kedudukan tampaknya menjadi salji dan nestum tu.
  7. Siap je sesi sow sow, korang masukkan la dalam sebuah almari yang dibekukan bagi sekejap kerana nak kemudian Bilakah penduduk memotong gembira. Manusia sering dibuat pada waktu malam, apabila AF keping baru tu dah nak bermula. Boleh la ngap sambil melihat sekolah junior masa jenazah maman tu (selamat) nyanyian. Hahaha. Korang undi dia tidak? Jangan lupa afundi k. selamat tu Junior jenazah, semanja cheesekut manusia memang rosak manusia cipta ni. 🙂
  8. Jadi, di sini adalah keputusan beliau kemudian dipotong. Impatiently nak makan. Hehehe. Korang muncul milo yang betul-betul berhampiran setiap lapisan biskut mayat tu? Sesungguhnya berkrim sangat disukai lemak!

Baca Juga : Resepi Kek Batik Biskut Lidah Kucing

Nasib baik dan jangan lupa berkongsi dengan rakan-rakan korang!

Pencarian resepi terkini:

  • resepi biskut milo sedap
  • cara buat biskut jintan susu
  • resepi biskut cincin susu
  • resepi biskut jalinan keju
  • biskut nestum bersalut susu
  • Resepi biskut bijan susu tepung
  • biskut susu pekat
  • cheese biskut nestum
  • kuih Natal
Resepi Biskut Cheese Lengkap dan Mudah | Syatama Ginola | 4.5